MOSSÈN ALCOVER, ELS METODISTES I ELS SOCIALISTES DE CAPDEPERA

MOSSÈN ALCOVER, ELS METODISTES I ELS SOCIALISTES DE CAPDEPERA. APÈNDIXS A «LA IDEA ÉS INFINITA». EL SOCIALISME A CAPDEPERA (1900-1936)

Editorial:
DOCUMENTA BALEAR
Año de edición:
Materia
Historia
ISBN:
978-84-17113-54-4
Páginas:
164
14,00 €
IVA incluido
En stock
Añadir a la cesta

Aquest llibre ajuda a completar l'anterior, «La Idea és infinita». El socialisme a Capdepera 1900-1936. La part més gruixuda d'aquest treball correspon a la polèmica sobre déu i la ciència que sostingueren dos socialistes, Llorenç Bisbal i Antoni Maria Alsina, amb Amadeu Alou, fill del fundador del metodisme a Capdepera. La irrupció de mossèn Alcover en la polèmica, com gairebé sempre en aquella època (1911) desfressat d'En Revenjoli, hi posa un punt d'exotisme i eleva el to de tot plegat a nivells molt alts, sobretot en la tria dels insults personals.
Un altre aspecte d'especial rellevància que destaca el llibre és la presència a Mallorca, i també a Capdepera, de la cooperativista socialista i feminista Micaela Chalmeta, coneguda pel pseudònim d'Amparo Martí. Acompanya la crònica de la seva estada a Capdepera una semblança d'Ivan Miró publicada a Directa.