ANTONI M. ALCOVER I LES DONES

ANTONI M. ALCOVER I LES DONES. EL MODEL SOCIAL I EL PODER DE LES DONES QUE DIBUIXA ANTONI M. ALCOVER A L’APLEC DE RONDAIES MALLORQUINES

Editorial:
DOCUMENTA BALEAR
Año de edición:
Materia
Ensayo
ISBN:
978-84-17113-58-2
Páginas:
280
18,00 €
IVA incluido
En stock
Añadir a la cesta

El treball que presentam apareix com a conseqüència d'una extensa investigació prèvia i culmina una tasca de recerca de molts d'anys que treu a llum conclusions sorprenents i agosarades però minuciosament argumentades i provades amb l'estudi científic acompanyat d'una sòlida base bibliogràfica.
Demostram, amb l'estudi comparatiu de les edicions i les llibretes manuscrites que li serviren com a punt de partida, que el paper d'Antoni M. Alcover en relació amb les rondalles, no només és el de folklorista i recopilador sinó que s'acosta al d'autoria literària. En l'anàlisi del model social que apareix a les seves rondalles, observam com es presenten traces d'un model matriarcal implícit i com Antoni M. Alcover fa, sovint, un tractament en positiu dels personatges femenins.
La investigació es detura en altres aspectes significatius com són la reproducció de prejudicis i tòpics contra les dones, els episodis de violència, la força de l'amor o l'ús de la paraula com a eina poderosa en relació amb les dones.